افزایش مهارت کارکنان
افزایش مهارت کارکنان
مهارت به تواناییها و شایستگیهای افرادی اشاره دارد که سازمان آنها استخدام میکند. برای تقویت این عنصر از ۷S مکنزی و دستیابی به اهداف، سازمان میتواند به ارتقاء کارکنان خود بپردازد یا افراد جدید و شایستهتری استخدام کند.
در مطلب قبلی؛ “استخدام و حفظ کارکنان” در مورد نحوهی استخدام کارکنان جدید اندکی صحبت کردیم اما امروز در این مطلب قصد داریم با هم به این نکته بپردازیم که چرا نیاز دارید تا کارکنان فعلی خود را آموزش دهید. در همین راستا با شکاف مهارتی، اثر آن و همینطور راهکارهایی برای افزایش مهارت کارکنان در سازمان آشنا میشویم.
شکاف مهارتی در سازمان چیست؟
شکاف های مهارتی به فاصلهی مهارتی مورد نیاز برای کارکنان به منظور تحقق اهداف سازمان و مهارت حال حاضر کارکنان گفته میشود. این موضوع کارکنان باتجربه را که مجبور میکند تا جور بی تجربگی همکارهایشان را به دوش بکشند.
افزایش مهارت کارکنان
وجود شکاف مهارتی بهرهوری سازمان را تا حد زیادی کاهش میدهد. به همین جهت شناسایی شکافهای مهارتی و ایجاد برنامههای آموزشی مربوط به کارکنان برای پر کردن این شکافها ضروری است. منابع انسانی هر سازمانی موظف به تجزیه و تحلیل این شکافها است. تیم HR باید بررسی کند که آیا مهارتهای فعلی نیروی کار نیازهای شرکت را برآورده میکند یا خیر. طی این تحقیقات به فهرستی از مهارتهای حال حاضر کارکنان و آن بخشهایی که نیاز به بهبود و توسعه دارند دست پیدا میکنید. پس از آن تیمهای تحقیق و توسعه وارد میدان میشوند و با پیشنهاد جذب استعدادهای جدید و همینطور ارتقاء مهارت کارکنان به دنبال راهکاری برطرف کردن شکاف مهارتی میپردازند.
چرا آموزش کارکنان مهم است؟
هر سازمانی که بر روی آموزش کارکنان خود سرمایه گذاری می کند، در حقیقت بر روی موفقیت و پیشرفت خود سرمایه گذاری کرده است.
از آنجایی که علم و فناوری هر روز تغییر میکند، کارکنان از سازمانها انتظار دارند که با برنامههای آموزشی مستمر به آنها کمک کنند تا با آخرین روندها و فناوریها خود را به روز نمایند. این کار نه تنها برای کارکنان بلکه برای سازمان هم بسیار مفید خواهد بود. در واقع، ارتقاء مهارتها و یادگیری مهارتهای جدید عملکرد و بهرهوری کارکنان را افزایش میدهد و آنها را برای انتظارات و نیازهای آینده سازمان آماده میسازد. تسهیل فرهنگ آموزشی مداوم در محل کار، محیط کاری سازگار، انعطافپذیر، جذاب و سازنده را برای کارکنان شما ایجاد میکند.
مزیت آموزش کارکنان چیست؟
همانطور که دیدیم آموزش کارکنان برای توسعه و موفقیت یک سازمان بسیار مهم است. ایجاد برنامههای آموزشی، نیروی کار شما را قادر میسازد تا کارآمدتر و سازگارتر ع
افزایش مهارت کارکنان
مل کنند و مهارتهای خود را در زمینههای مختلفی از جمله ارتباطات، تفکر انتقادی و حل مسئله بهبود بخشند.
از مهمترین مزایای آموزش کارکنان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
افزایش روحیه کارکنان
تقویت مهارت، تقویت روحیه و احساس ارزشمندی را در کارکنان به دنبال خواهد داشت. یک کارمند راضی و با انگیزه سرمایهای بزرگ برای موفقیت سازمانی است.
کاهش احتمال خطای کارکنان
اشتباهات و خطاها زمانی رخ میدهند که کارکنان فاقد دانش یا مهارت لازم برای انجام یک کار خاص باشند. آموزش کارکنان باعث افزایش مهارت آنها میشود و احتمال ارتکاب خطا در کار را کاهش میدهد.
افزایش بهرهوری
هنگامی که کارکنان دقیقاً درک میکنند که چه انتظاری از آنها دارید و برنامههای آموزشی مورد نیاز برای انجام وظایف خود را دریافت میکنند، احساس اعتماد به نفس بیشتری داشته و در نتیجه عملکرد و بهرهوری به مراتب بیشتری خواهند داشت .
حفظ کارکنان
سازمانی با فرهنگ یادگیری و توسعه مستمر نسبت به دیگر سازمانها، ۳۰ تا ۵۰ درصدموفقتر در حفظ کارکنان خود عمل خواهد کرد. کارکنان به دنبال فرصتهایی برای یادگیری و پیشرفت هستند و سازمانهایی با این ویژگی برایشان در الویت هستند.
روشهایی برای آموزش و افزایش مهارت کارکنان
سبکهای یادگیری متفاوتی برای افراد مختلف وجود دارد. بعضی از این روشها بصری هستند، بعضی دیگر به تجربه عملی نیاز دارند، بعضی از آنها برای اجرا نیاز به یک مربی دارند تا کارکنان با راهنمایی او مسیر آموزش را طی کنند و … . برای اینکه بدانید کدام روش بهترین کارایی را برای نیروی کار شما دارد، باید از تیمهای تحقیق و توسعه خود کمک بخواهید. برای انتخاب روش آموزشی مناسب باید سبک یادگیری کارکنان و سایر عوامل مؤثر مانند اهداف آموزشی، اهداف سازمان، هزینه و جدول زمانی آموزش را در نظر بگیرید.
مؤثرترین روشهای آموزشی کارکنان عبارتند از:
- الکترونیکی
- در حین کار
- استاد شاگردی
- نقش آفرینی
- مربیگری
- شبیه سازی
- مشارکتی
- تصویری
- متقابل
- الگوسازی
- مطالعات موردی
- همتا به همتا
- فاصله دار
افزایش مهارت کارکنان
بهترین روش آموزش کارکنان برای سازمان شما چیست؟
وقتی نوبت به انتخاب روشهای آموزشی ایدهآل برای کارکنان میرسد، فرهنگ سازمان، اندازه سازمان، اولویتهای یادگیری کارکنان، محیط آموزشی از راه دور یا مبتنی بر دفتر و سایر عوامل به شدت بر این انتخاب تأثیر میگذارند. به طور کلی شناسایی بهترین روش آموزشی برای کارکنان شما نیاز به تفکر و برنامهریزی دقیق دارد. در مطالب آینده به طور مفصلتر دربارهی روشهای آموزشی گفته شده و مزایا و معایب هر یک از آنها صحبت خواهیم کرد تا بتوانید بسته به نیازهای سازمان و نیازهای یادگیرنده، با خیال راحت به یک رویکرد خاص برای همهی کارکنان خود دست پیدا کنید یا بیش از یک رویکرد را برای گروههای مختلف از کارکنان خود انتخاب کنید.
جهت اطلاع از ۷sمکنزی اینجا کلیک کنید.
افزایش مهارت کارکنان
دیدگاهتان را بنویسید